Määräaikaishuolto kaikkiin autoihin

Jotta vältetään isommat ja kalliimmat ongelmat, kannattaa autoa huoltaa säännöllisesti. Määräaikaishuolloista on tärkeää huolehtia aina autonvalmistajan huolto-ohjelman mukaisesti. Säännöllisillä, ohjelman mukaisilla huolloilla varmistetaan, että auto pysyy hyvässä ajokunnossa pitkään ja korjauskulut kohtuullisina. Jos autossa on vielä takuu voimassa, määräaikaishuoltojen suorittaminen on edellytys myös takuun säilymiselle.

Tarvitseeko auto määräaikaishuollon, vuosihuollon vai kausihuollon?

Määräaikaishuolto tarkoittaa säännöllisesti suoritettavia huoltotoimenpiteitä, jotka tehdään auton valmistajan määrittelemän huolto-ohjelman mukaisesti. Tehtävät toimenpiteet ja huoltovälit vaihtelevat automallin mukaan. Usein määräaikaishuollot tehdään 20 000 tai 30 000 kilometrin välein. Joskus auton huoltoväli muotoutuu käytön perusteella.

Jokaisessa määräaikaishuollossa ei tehdä samoja toimenpiteitä, vaan huollon sisältö vaihtelee kilometrimäärien ja aikojen mukaan. Tästäkin syystä on järkevää hoitaa määräaikaishuollot aina huolto-ohjelman mukaisesti. Isommilta ongelmilta vältytään ennakoiden ja auto pysyy hyvässä ajokunnossa.

Vuosihuolto ja kausihuolto viittaavat molemmat sellaiseen huoltoon, joka kannattaa tehdä, jos määräaikaishuollon edellyttämät ajokilometrit tai aikarajat eivät vielä ole täyttyneet, mutta haluat varmistaa, että autosi pysyy hyvässä kunnossa.

Tämä on usein järkevää esimerkiksi ennen pidempää autoreissua. Vuosi- tai kausihuolto on yleensä määräaikaishuoltoa suppeampi ja se käsittää tyypillisesti moottoriöljyjen ja moottorin öljynsuodattimien vaihdon sekä erilaisia tarkistuksia. Usein tässä yhteydessä on hyvä vaihtaa myös sisätilan raitisilmasuodatin ja pyyhkijänsulat
Jos et ole varma, millaista huoltoa autosi tarvitsee, me autamme! Ota yhteyttä ja kysy lisää, tai varaa aika huoltoon!