Ilmastointihuolto varmistaa mukavuuden

Ilmastointi on hyvä huoltaa säännöllisesti, jotta autoilu on mukavaa helteelläkin. Kun ilmastointi huolletaan tasaisin väliajoin, pysyy ilmastointilaitteiden teho hyvänä, eikä järjestelmän kuormitus kasva liikaa. Jos ilmastointi ei pelitä, sen huomaa viimeistään kesäkuumalla ja autoilu käy tukalaksi. Siksi ilmastointi on järkevää huoltaa ennakoiden kuntoon.

Huolla ilmastointi säännöllisesti

Auton ilmastointi olisi hyvä huoltaa merkistä riippumatta säännöllisesti ainakin noin kahden-kolmen vuoden välein. Myös raitisilmasuodattimet on syytä vaihtaa säännöllisesti vuosittain, jotta auton sisäilma pysyy hyvänä.

Mitä ilmastointihuollossa tehdään?

Ilmastointihuollossa järjestelmästä poistetaan vanha kylmäaine ja öljy. Samalla tarkastetaan mahdolliset järjestelmässä olevat vuodot alipaineistamalla järjestelmä. Tämän jälkeen vanha, järjestelmästä poistettu ja suodatettu kylmäaine palautetaan järjestelmään, ja tarvittaessa mukaan lisätään lisää uutta kylmäainetta, sekä järjestelmään kuuluva öljy.


Huolellisesti toteutettu ilmastointihuolto toimenpiteenä vie tyypillisesti noin tunnin. Toimenpiteen ajallinen kesto riippuu myös ajoneuvon kylmäaineen tyypistä. Varmista, että ilmastoinnin täyttöhuolto tehdään huolella ja ammattitaitoisesti.
Esimerkiksi aikaa vievän tyhjiöintivaiheen liian nopea suorittaminen ei välttämättä löydä kaikkia mahdollisia järjestelmässä olevia vuotoja. Ammattimainen ilmastointihuolto maksaa itsensä takaisin, kun ilmastointi pysyy ennakoiden hyvässä kunnossa ja vältetään isommat ongelmat.

Onko ilmastointihuolto ammattilaisen hommaa vai voiko sen tehdä itse?

Auton ilmastointihuollot, -korjaukset ja täytöt on syytä jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Ilmastoinneissa käytettävät kylmäaineet ovat vaarallisia kaasuja, ja siksi ilmastointihuoltoja saa tehdä vain Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukesiin rekisteröityneet autokorjaamot ja pätevyyskokeen suorittaneet asentajat.
Meillä Mynä-Autossa autoasi huoltaa aina ammattitaitoinen ja kouluttautunut henkilökunta. Teemme ilmastointihuoltoja ja -korjauksia sekä ilmastoinnin täyttöjä kaiken merkkisille autoille.